Национален съвет бори домашното насилие, взимат решение за състава

Снимка: МС

Акад. Денков припомни, че правителството е увеличило броя на кризисните центрове в страната от 29 на 31

Националният съвет за превенция и защита от домашно насилие е важна стъпка в усилията ни в подкрепа на всеки, който е застрашен, заяви министър-председателят акад. Николай Денков преди началото на днешното заседание на кабинета.

„Днес ще вземем решение за състава на Националния съвет за превенция и защита от домашно насилие“, обяви акад. Денков. Министър-председателят изтъкна, че в резултат на екипната работа на няколко министерства вече има основи на Националната програма за превенция и защита от домашното насилие, която ще обедини усилията на всички институции в страната по системен начин.

Националният съвет за превенция и защита от домашното насилие е специализиран, постоянно действащ, колективен и консултативен орган към Министерския съвет за осъществяване на държавната политика за противодействие на домашното насилие. Той координира, наблюдава и оценява политиките и мерките, предприемани от ангажираните институции, съобщават от Правителствената информационна служба.

Акад. Денков припомни, че правителството е увеличило броя на кризисните центрове в страната от 29 на 31. „Осигурихме безплатна правна помощ на пострадалите от домашно насилие - едно огромно облекчение за хората, които в най-трудните моменти имат нужда от професионална подкрепа и не могат да си позволят да платят на адвокати“, каза още премиерът. Министър-председателят акцентира, че наскоро бе създаден сектор "Домашно насилие" в МВР, който трябва да ръководи и организира цялостната дейност на МВР по линия на защитата от домашно насилие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK