Национален парк "Рила" чества своята 25-годишнина

Снимки: НП "Рила"

На 24 февруари 2017 г. се навършват 25 години от обявяването на Национален парк „Рила” за защитена територия. По повод годишнината дирекцията на парка организира редица прояви под мотото „25 години Национален парк Рила – 25 години предизвикателство за идните поколения”.

В периода 21 - 24 февруари 2017 г. от 10.00 до 16.00 часа дирекцията на „Национален парк Рила” и Регионалният исторически музей – Благоевград са подготвили за децата и учениците от благоевградските учебни зaведения разнообразни презентации и еко-игри.

В музея всеки посетител ще може да разгледа изложбата от детски рисунки и фотографии от Националния ученически конкурс „Национален парк Рила – познат и непознат“.

На 24 февруари 2017 г. от 11.30 ч. в зала № 5 на Община Благоевград ще бъде отбелязана тържествено годишнината на парка и ще бъде обявен Четвъртият национален ученически конкурс - “Национален парк “Рила” – познат и непознат“.

Програмата предвижда  приветствия, представяне на защитената територия, постижения и бъдещи предизвикателства пред парковата администрация.

Същият ден от 14.00 ч., годишнината ще бъде отбелязана и в Посетителския център за Национален парк „Рила” в Паничище. Там ще се проведе образователна екологична програма за биоразнообразието и забележителностите на защитената територия.

В нея ще се включат учениците от Средно училище „Христо Ботев” – Сапарева баня.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK