Началното училище в Банско вече е в списъка на иновативните школа

Снимка: Infomreja.bg

Иновативните училища са модел за изграждане на нова образователна парадигма

Начално училище ”Свети Паисий Хилендарски” в Банско вече е в списъка на иновативните български училища.

С решение на Министерски съвет то е включено в Списъка на иновативните училища за учебната 2020/2021 година, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Получаването на статут на иновативно училище е признание за усилията и и труда, които педагогическият колектив и цялата училищна общност полагат, за да постигнат по-високо качество на образованието на децата. Това е и доказателство, че училището успява по най-добър начин да съчетава традиционните и модерните форми на образование и обучение.

Според директорката Евгения Тренчева, с иновацията „Приятелска ръка с песен и игра” ще се подобри микроклимата и приятелските отношения между децата, ще се намали агресията.

Иновативните училища са модел за изграждане на нова образователна парадигма, чрез която учениците подобряват образователните си резултати и повишават критичното мислене и творчество чрез иновативни образователни процеси, методи на преподаване, училищно лидерство и учебни стратегии.

Избраните училища трябва да създадат, развият и споделят материали, така че другите училища да могат да ги прилагат и адаптират.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK