На съд за хулигански действия и побой над непълнолетен в Самуилово

Снимка: Infomreja.bg, архив

Битото момче било с контузии по главата и корема, счупен нос, множество кръвонасядания и охлузвания

Териториално отделение – Петрич, при Районната прокуратура в Благоевград е предало на съд В.Б. (на 38 години) и К.М. (на 30 години) по обвинение за извършено от тях престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Късно вечерта обвиняемият В.Б. управлявал автомобил в посока за с. Самуилово, община Петрич. Мъжът забелязал три момчета, които вървели встрани от пътя. През отворения прозорец направил забележка за пуснатата от телефон музика. Между него и 14-годишния Н.К. възникнало спречкване по този повод. Мъжът спрял колата, доближил младежа и го хванал за дрехата. Приятелите на Н.К. се намесили и ги разтървали.

В.Б. решил да нанесе побой на момчетата и ги последвал с автомобила си. Обадил се на приятеля си К.М. за подкрепа, който незабавно пристигнал на място.

Около 23 ч. двамата обвиняеми били в центъра на с. Самуилово. Първоначално В.Б. принудил тримата младежи да се строят в редица и ударил по лицата двама от тях. В съучастие с К.М. нанесъл побой на непълнолетния Г.К.

Пострадалият бил транспортиран в болница. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че му били причинени контузии в областта на главата и корема, счупване на носа, множество кръвонасядания и охлузвания.

Извършените от обвиняемите непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се отличават с изключителна дързост и цинизъм.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK