На среща в ЮЗДП експерти обсъдиха теми за биоразнообразието

Снимка: ЮЗДП

В рамките на срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество

На 28 юли в офиса на ЮЗДП ДП – Благоевград се състоя работна среща между експерти на Предприятието и колеги от партньорски организации в Гърция и Италия, работещи по изпълнението на проекти, финансирани от Програма LIFE на ЕК. В срещата участваха представители на ЮЗДП ДП, ангажирани с изпълнението на проектите LIFE REFOREST и CLIMAFOCEELIFE, както и експерти от екипа на проект LifePRIMED, изпълняван съвместно от Hellenic Society for the Protection of Nature и Sapienza University of Rome. 

В работната среща и проведените дискусии се включи и директорът на ЮЗДП ДП – инж. Валентин Чамбов, съобщават от Югозападното държавно предприятие.

В рамките на срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в сферата на опазване на биологичното разнообразие, възстановяване на природни екосистеми и адаптация към промяната в климата на трансгранично ниво в ЕС. Като първа стъпка бе постигнато съгласие за организирането на съвместен международен семинар по темата за опазване и възстановяване на крайречни гори по поречието на р. Места в трансграничен контекст. Семинарът ще се проведе през м. ноември и ще включва експертни презентации, дискусии и теренни посещения в района на гр. Гоце Делчев и гр. Керамоти – Гърция. На семинара ще бъдат обсъдени и възможностите за разработването на бъдещи съвместни проекти между ЮЗДП ДП и международни партньори.

 

КОМЕНТАРИ

Лютви Х.07:30 - 01.08.2023
Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен .ПЕРКОВИТЕ БРАТЯ СА ЗА БОБОВ ДОЛ
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//