На митинг благоевградчани призоваха: „С Европа, но никога срещу Русия”

снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

Множество благоевградчани се събраха снощи пред Областната управа на митинг, организиран от Общинската организация на БСП в Благоевград под надслов „С Европа, но никога срещу Русия! Санкциите не спасяват живот! Искаме мир, а не война!”

Красимир Божурски, член на ИБ на Общинския съвет на БСП, откри митинга като отбеляза, че не е нужно България да прави избор между Русия и Европа. "България е с Европа, но това не значи, че трябва да бъде срещу Русия. Европейският съюз и Русия трябва да бъдат заедно и да си сътрудничат, а не да воюват помежду си", отбеляза той.

Председателят на Младежкото обединение на БСП- Благоевград Ваня Маникатева сподели пред събралите се граждани, че младите хора и българите като цяло не искат да бъдат поставени пред избор „МИР или ВОЙНА!” „Ние сме миролюбиви и дрънкането на оръжия и грохота на танкове не ни харесва! Ние искаме мир, а не война!”, каза тя.

Младата социалистка призова управляващите да отворят широко вратите за всички етнически българи в Украйна, които войната е поставила от двете страни на фронта, въпреки волята им: „Мнозина търсят спасение и гледат с надежда към Майка България.”

Изключително емоционално изказване направи председателката на Руския клуб в Благоевград Виктория Богданска, споделяйки болките и тревогите на нейна близка приятелка от Югоизточна Украйна. Остра реакция срещу политиката на управляващите изрази и Румяна Самарджиева.

Участниците в митинга приеха протестна декларация до министър-председателя, президента на Република България и до председателя на Народното събрание.

Сред участниците в мирния протест бяха: народният представител и секретар на НС на БСП Кристиан Вигенин и областният председател на БСП в Благоевград Юлиян Гошев.

Мирният протест бе организиран от Общинския съвет на БСП - Благоевград, Движение Русофили, Движение за социален хуманизъм, Руския клуб в Благоевград и ЗС „Александър Стамболийски”.

 

снимки: Пресцентър БСП - Благоевград
снимки: Пресцентър БСП - Благоевград
снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

КОМЕНТАРИ

русофил18:18 - 19.02.2015
Аз съм РУСОФИЛ. # Аз мразя САЩ и запада. # Затова карам Запорожец-костенурка. # Ползвам съветски телевизор Рубин, тежащ 83 кг. # Не пия кафе, кола, уиски - а само квас. # Не нося канадка и дънки, а съветска парцалена ватенка. # Не ползвам западен шампоан – а домашен сапун. # Всичките ми спестявания са в съветски рубли с образа на Ленин. # А децата ми ще емигрират в Сибир, а не в Алясска. # Защото така иска другарката Мая # P.S.: Маината дъщеря е във фашистка Германия, а дъщерята на Лавров има американски паспорт, те обаче не са русофили – но аз СЪМ . . .
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK