На извънредна сесия в петък съветниците в Гоце Делчев приемат план за борба с тероризма

Снимка: Infomreja.bg, архив

Общинските съветници в Гоце Делчев на извънредно заседание, насрочено от председателя Ангел Гераксиев за петък от 14 часа, ще приемат план за противодействие на тероризма на територията на общината. Вносител на предложението е кметът Владимир Москов на база решение на Министерски съвет от 5 януари 2016 г. и съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация. 

На 21 януари в Областната администрация в Благоевград също се проведе среща, на която представителите на общините от региона бяха подробно запознати с националния план за противодействие на тероризма. 

От общинската администрация в Гоце Делчев вече е изготвен и списък на отговорните в тази връзка звена, съставени от представители на Общината, Районния съд, Районното полицейско управление, Гранична полиция и Противопожарна охранана, като председател е градоначалникът Владимир Москов.

На извънредната сесия съветниците ще гласуват и точка за провеждане на Общо събрание на Асоциацията по ВиК на територията, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград, както и ще бъде дадено съгласие за кандидатстване на Община Гоце Делчев с проект по Фонд "Солидарност". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//