На Илинден! Официално откриха, дарената от ВМРО паметна плоча в Радловци

Снимки: ВМРО - Кюстендил

Изработката е дело на Димитър Антов

На Илинден със заупокойна молитва за загиналите, отслужена от архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия Архимандрит Исаак, беше официално открита паметната плоча с имената на 25 загинали местни жители във войните за национално обединение.

Идеята  за паметника, споделена от кмета на селото Цветанка Кьосева с областния председател на ВМРО – Кюстендил, Георги Петров бе бързо реализирана. Изработката е дело на Димитър Антов и дарена от ВМРО на Радловци.

Директорът на РИМ – Кюстендил, Валентин Дебочички разказа на присъстващите за битките и сраженията, в които са участвали местните.

Гост на събитието беше и съпредседателят на ВМРО Александър Сиди, който поздрави жителите и гостите с техния празник, както и за прекрасната идея за поставянето на паметната плоча с имената на загиналите местни през войните, дали живота си за свободата и обединението на България.

На откриването присъстваха и семейства потомци, които споделиха спомени и благодариха на ВМРО за уважението към техните близки.

 

КОМЕНТАРИ

Гергана Петрова08:27 - 21.07.2022
Много хубава инициатива!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK