На фона на обилния снеговалеж в цялата страна, в Гоце Делчев мирише на пролет, цъфнаха и кокичетата

Снимки: Infomreja.bg

Обилните снеговалежи, които затрупаха цялата страна, този път подминаха Гоце Делчев, или поне засега. Освен дъжд, в южния град не падна и една снежинка, най-малкото да зарадва малчуганите, които с нетърпение очакваха снега.

Няколкосантиметрова снежна покривка има във високите места в общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча, но не и в самия общински център, където не се наложи намеса на снегопочистващата техника.

На фона на страховитите снежни виелици в цялата страна, днес в Гоце Делчев дори замириса на пролет. Старият сняг се топи, а първите кокичета вече се събудиха, благодарение на беломорския топъл повей, който идва от южната ни съседка Гърция, е изводът на местните хора.

"Градът ни е благословен. Господ ни пази отг бедствия", коментираха днес неврокопчани, молейки се за оцеляването на хората от бедстващите райони в страната.

458 населени места в областите Велико Търново, Търговище, Русе, Шумен, Габрово, Силистра и Добрич през изминалата тежка нощ останаха без ток. В Смолянско пък бе обявено бедствено положение. 

На много места пътуването е затруднено и дори невъзможно заради обилния снеговалеж, придружен със силен вятър и обледенявания. Изпочупени клони, паднали дървета от тежкия мокър сняг са скъсали множество проводници, съобщиха от енергодружествата.

На този етап обстановката в Гоцеделчевско е спокойна. В готовност обаче остават снегопочистващите фирми, общините и населението от целия регион, съобщиха от РСПБЗН-Гоце Делчев.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//