На балотажа - НДК вместо "Арена Армеец"

Снимка: Infomreja.bg

При втория тур на изборите за районни кметове в София, книжата ще се предават в зала 1 на НДК. Помещението е определено със заповед на изпълняващия длъжността кмет на София Мария Бояджийска.

Организацията по предаването и приемането е ангажимент на ОИК София-град.

Днес всички общински избирателни комисии предадоха в ЦИК изборните книжа от първия тур на изборите за местна власт и от националния референдум.

Повече от 4 часа продължи приемането на протоколите от най-голямата столична общинска комисия с над 1500 секционни комисии.

Очаква се в петък ЦИК да обяви официалните резултати от националното допитване за електронното гласуване.

Вторият тур на местните избори ще се произведе на 1 ноември при спазване на всички законови изисквания. Това съобщи днес председателят на ЦИК Ивилина Алексиева на извънреден брифинг днес, цитирана от Vesti.bg.

Извънредният брифинг на ЦИК бе провокиран, след като от държавната печатница на БНБ изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов, парламентарния шеф Цецка Цачева, вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и управителя на БНБ Димитър Радев с молба вторият тур на вота да се проведе седмица по-късно - на 8 ноември, поради невъзможност за отпечатване и доставяне на бюлетините в срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK