На 4-и декември ще бъдат запалени коледните светлини в центъра на Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Без публика и тържества

На 4-и декември в 18 ч. ще бъдат запалени коледните светлини в центъра на Благоевград, но без публика и тържества.

Това обяви кметът Румен Томов, който поясни, че светлините ще засияят и онлайн, запалването ще бъде заснето и предавано на живо в страницата във фейсбук на Общината.

Всички журналисти също ще бъдат поканени да отразят събитието, което ще бъде изцяло съобразено с противоепидемичните мерки.

Днес елхата бе монтирана, както и коледната украса при фонтаните.

Томов поясни още, че всички наематели на коледните къщички са се отказали да ползват „кочинките“ предвид министерската заповед.

Мотото, с което тази година Община Благоевград призовава жителите и гостите на града към сплотеност и добрина, е "На Коледа се случват чудеса! Вярвай! Обичай! Помагай!".

Емблематичната пощенска кутия на Дядо Коледа ще бъде поставена на 3. декември, под елхата на пл. "Георги Измирлиев", където децата на Благоевград ще имат възможност да споделят своите желания за мечтани подаръци от белобрадия старец. След края на инициативата специално назначена комисия ще отвори писмата и ще отдели най-оригиналните от тях. Избраните единодушно от комисията писма ще бъдат предоставени на кмета на областния град – инж. Румен Томов, който ще сбъдне съкровените детски желания.

От 10. декември до 23. декември 2020 г. в специално обособена коледна къщичка пред Общината, ще се състои благотворителен коледен базар на социалните услуги. Благоевградчани ще могат да се насладят и да закупят коледни подаръци, изработени от потребителите на социалните услуги.

На 23. декември, в 18:00 ч., на пл. "Георги Измирлиев" № 1 Община Благоевград ще зарадва предколедно жителите и гостите на областния център с богата празнична програма и много изненади.

През месец декември 2020 г. Община Благоевград стартира благотворителна кампания "КРИЛА ЗА МИКАЕЛА!". Тази година се обединяваме в помощ на едно дете, което има нужда от нашата подкрепа. Микаела Миткова е на 13 години, страда от ДЦП, с установено трайно увреждане, липса на двигателни възможности и с нарушени психо- социални функции. Сумата, необходима за рехабилитацията на Микаела, е непосилна за семейството й. Да дариш надежда на дете и семейството му, когато имат неистова нужда, това е невидимата, но съществуваща истинска човешка любов! Поставени са дарителски кутии в Информационния културен център Благоевград, във фоайето на Община Благоевград и касата на Драматичен театър "Никола Вапцаров". Всеки, който желае да помогне, може да се включи в благотворителната кампания, като остави определената от него сума в дарителските кутии или направи превод по следната банкова сметка, открита за лечението на Микаела.

ОББ АД

IBAN: BG 49UBBS80021080823040

BIC: UBBSBGSF

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK