На 22 ноември тестват системата за предупреждение в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Националният тест ще бъде на 29.11. 2023 г.

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-МВР е реализирала система за клетъчно излъчване на съобщения за предупреждение на населението BG-ALERT.

Разработен е и публичен информационен сайт www.bg-alert.bg, където ще се визуализират изпратените съобщения от системата BG-ALERТ.

На сайта се съдържа също допълнителна информация за BG-ALERT, настройки за мобилните телефони, често задавани въпроси и др.

Преди въвеждането в редовна експлоатация на BG-ALERT е необходимо да бъдат проведени тестове за техническа годност на регионален принцип в различните дни за изпращане на съобщения до мобилните устройства на крайните потребители през мрежите и оборудването на мобилните оператори. След регионалните тестове ще бъде проведен и национален тест на територията на цялата страна.

На територията на областите Кюстендил, Перник, Благоевград, София и София област тестове ще бъдат проведени на 22 .11. 2023 г. между 12 и 12. 30 часа, съобщават от Община Кюстендил.

Националният тест ще бъде на 29.11. 2023 г.

Тестовото съобщение, което ще бъде разпространявано в посочените региони се очаква да бъде получено на мобилни устройства, поддържащи технологията Cell Broadcast Service и ще бъде съпроводено със специфичен звуков сигнал и вибрация, дори и при активиран тих (безшумен) режим на устройството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK