На 18 август започва подмяна на уличното осветление в Дупница

Инж. Методи Чимев, снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев инициира среща с изпълнителите, ангажирани по проекта за цялостната подмяна на уличното осветление в града.

Причината е в забавянето на стартиращите дейности. От фирмата-изпълнител бяха обявили, че ще започват работа в началото на месец юни.

“Поисках тази среща, защото самите дейности по подмяната според първоначалните дати, които бяха обявили, не са започнали. Исках да знам докъде са стигнали, тъй като това касае абсолютно всеки един жител на този град. Освен това, при стартирането на самите монтажни дейности ще има спирания на тока, което ще създава неудобство и трябваше също да бъде изяснено за какви периоди, на какъв график и за по-колко часа. От страна на Община Дупница имат пълно съдействие и ще го имат, за което ги уверих. Очаква се да започнат същинска дейност след 18 август”, обясни инж. Чимев.

Както е известно, само няколко града в България ще бъдат финансирани от фонд “Козлодуй” за цялостна подмяна на модерно улично осветление, което ще бъде управлявано от специално изграден център чрез софтуер.

Общата сума на дейността за Дупница е малко над 1 млн. лева, като финансирането е 100 %, а очакваните икономии за ток са около 35-40%.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK