На 15-и април започва празничната седмица на община Гърмен

Снимка: Община Гърмен, архив

От 19 години община Гърмен има своя празник, който по традиция обхваща третата седмица на месец април, преди да е започнала активната селскостопанска работа.

Вече е известна програмата за тазгодишния празник. Тържественото откриване ще стане на площада в общинския център на 15-и април (понеделник) с вдигане на националния флаг. За този ден, както и за цялата седмица, са предвидени много и различни мероприятия.

Културният афиш съдържа: конкурс за най-добра рисунка, рецитал по стихове на Никола Вапцаров във връзка със 110 – годишнината от рождението му, представяне на книгите „Сблъсъци. Гражданска поезия“ от Красимира Кацарска и „Значими личности от миналото на община Гърмен“ от Илия Милев, среща с твореца Нона Йотова.

В рамките на седмицата в общинския център ще бъде представена постановката  „Маминото детенце“ на театър Търговище. С интерес се очакват и конкурсите „Мини мис Пролет“ и „Мини мистър Пролет“.

Музикалната програма на седмицата също е много богата. Тя включва както концерти на известни изпълнители – Ирина Паскалева, Боряна Карпузова, Николина Чакърдъкова, Милко Бошнаков, Гергана, Райна, така и на самодейци и ученици.

Не са забравени и любителите на спорта. Ще има футболни срещи, спортни състезания, масов крос, народни борби. В село Огняново ще се проведе традиционният шахматен турнир.

През празничните дни  в общината ще бъдат открити нови обекти – Горни бани в Огняново, пенсионерски клуб в  Рибново и реновирана сграда на детската градина в село Дебрен.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK

//