На 1-ви юни затваря Детското отделение в МБАЛ-Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Кадрови недостиг или козметичен ремонт е причина за затварянето на единственото ДО в общината

В Деня на детето Детското отделение на МБАЛ-Благоевград, затваря врати.

Според д-р Огнян Митев - директор на болницата, причината е, че е нужно да се направи козметичен ремонт. Неофициално обаче се твърди, че има сериозна липса на специалисти. Със затварянето на детското отделение децата ще бъдат пренасочвани за лечение към местна частна клиника, съобщава Нова телевизия.

В детското отделение работят четирима лекари. Месечното им възнаграждение е около 800 лева, а условията на труд не са добри. По информация на NOVA, от 1 юни двама от специалистите се пенсионират и графикът става невъзможен за изпълнение. Директорът на болницата и лекарите в отделението категорично отказат коментар, а кметът на Благоевград Румен Томов заяви, че до него информация имало кадрови проблеми в отделението.

"За един месец ще направим ремонт на детското отделение. Там имаше една благотворителна кампания по Коледа и ние, Общината, ще помогнем, така че отделението да стане по-добро за лекуване на подрастващото поколение. Нямаме информация за лекарите", обясни кметът на града.

Всички деца от отделението вече са изписани, късно снощи само е прието едно дете с тридневна клинична пътека, така че да бъде изписано преди понеделник, когато окончателно отделението ще затвори, поне за месец.

Най-близкото детско отделение е това в Дупница. В частната болница "Пулс" в Благоевград, децата ще бъдат настанявани в стаи, в зависимост от заболяванията си, защото обособено детско отделение там няма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK