Мъжката фолклорна група от Абланица със златен медал на фестивала „Родопа пее и танцува" в Доспат

Снимки: личен архив

Златен медал и грамота за представянето си на фестивала "Родопа пее и танцува" в Доспат бяха присъдени на мъжката фолклорна група към едно от най-активните читалища в Пиринско - "Просвета" в с. Абланица, община Хаджидимово. 

С изпълненията си на фестивала в Доспат мъжката фолклорна група взриви не само компетентното жури, но и многобройната публика, която бурно аплодира цялостната сценична изява на самодейците от Абланица. 

Дългогодишният ръководител на групата за автентичен фолклор Саид Чакъров и колегата му Зекрем Зейнев за пореден път се поздравиха с колегите си музиканти и певци от състава за получената награда. Поздрави и пожелания за още много награди и успехи получиха самодейците от МФГ - Абланица от своите колеги от селото и целия Гоцеделчевски регион.

Групата на Слави Чакъров и Зекрем Зейнев е една от фолклорните групи в Неврокопския край с най-много участия във фестивали в страната и чужбина. Тя е и с най-богат арсенал от медали, грамоти, статуетки и други отличия, завоювани с талант и много любов към автентичния фолклор.

 

КОМЕНТАРИ

X16:49 - 21.08.2018
Браво!
svoi03:18 - 27.08.2015
4estito !! Vzeli sa zlatoto ' 6toto sa bili 6yta na izfarlq4a Arben Terziev ..
darik18:30 - 26.08.2015
НАЙ ДОБРАТА САМОДЕЙНА ГРУПА В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ БРАВО
exsel18:26 - 26.08.2015
браво на групата все така да ни радват

FACEBOOK

//