Мъж загина при пожар в Земен

Снимка: Infomreja.bg

Причината за пожара е техническа неизправност на отоплителен уред

94-годишен мъж е починал, а 66-годишен е пострадал при пожар в къща в гр. Земен. Пламъците лумнали на 26 ноември около обяд, съобщават от пресцентъра на полицията. Пожарни екипи от Земен и Радомир локализирали пламъците.

Въпреки намесата им в къщата е открито безжизненото тяло на 94-годишният собственик. Пострадал е 66-годишен негов племенник, който забелязал пламъците и тръгвайки да го спасява е получил изгаряния по тялото.

Унищожена е 60 кв. м. покривна конструкция на къщата. По първоначални данни пожарът е възникнал от отоплителна газова печка. Извършен е оглед от служители на полицията и е образувано досъдебно производство. Работата продължава под надзора на прокуратурата.

На 25 ноември, около 14, 00 ч. е пламнал лек автомобил „Сузуки“ в района на спирка метал на външноградсктата магистрала в Перник, съобщават още от полицията. Два екипа от пернишката пожарна реагирали незабавно и колата като цяло е спасена. Унищожени са газова рейка, маркучи и част от ел. инсталацията. Причината е техническа неизправност. 

Около 12, 30 ч. на 26 ноември е пламнал трафопост в радомирската с. Друган. Причината е късо съединение. Изгорял е токов прекъсвач, а съоръжението е спасено.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK