Мъж и жена са установени по време на наркосделка

Снимка: МВР

Операцията е служители на ГДНП, проведена под надзора на СГП

Арестите на 44-годишен пласьор на наркотици и 30-годишна негова клиентка, и двамата от София, са осъществени веднага след сделка за покупко-продажба на наркотични вещества. Операцията е проведена на територията на София от криминалисти на ГДНП под надзора на прокурор от Софийска градска прокуратура. 

Извършени са претърсвания на автомобилите, ползвани от двамата. В колата на жената са намерени 2000 хапчета MDMA (метамфетамин) с общо тегло 364 грама, а при процесуално-следствените действия на адреси, ползвани от мъжа, са намерени и иззети 2 г суха тревиста маса, реагираща на канабис, електронна везна и други вещи, имащи отношение към престъпната му дейност. До момента на операцията 30-годишната е била с чисто криминално досие, а мъжът е известен на органите на реда с регистрации за грабеж, кражба и унищожаване на чуждо имущество.

Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за разпространение на наркотици по чл. 354а, ал.1 от НК. С решение на Софийски градски съд им е наложена постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“. Работата по образуваното по случая досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от СГП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK