Мъж и жена от Благоевград зарадваха телефонните измамници с 27 400 лева за Великден

Снимка: Infomreja.bg, архив

Телефонни измамници успяха да преметнат двама възрастни благоевградчани, като им отмъкнаха колосалната сума от 27 400 лева.

В Първо РУ-Благоевград вчера е подал сигнал 79-годишен мъж от Благоевград, който съобщил, че около 15:45 часа същия ден непознат мъж му се обадил по телефона и му предложил да сътрудничи на полицейски служители за залавяне на телефонни измамници. 

Потърпевшият предал на "полицейски сътрудник" сумата от около 9 400 лева. 

С цели 18 000 лева вследствие на измама е изгоряла вчера и 76-годишна жена от Благоевград. И на нея й било предложено да сътрудничи на полицейските власти за залавяне на ало измамници. Тя предала парите на непознато лице, а след като разбрала, че е станала жертва на престъпната схема, се оплакала в полицията. 

И по двата драстични случая са образувани досъдебни производства.

От ОД на МВР-Благоевград продължават настоятелно да призовават гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

По време на предстоящите празнични дни се очаква засилване активността на престъпници и измамници, за което се изисква особена бдителност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//