Мъж държа в плен и би жена от Благоевград, синът ѝ обади на полицията

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемите Х.Х. и А.Ф. са предадени на съд с обвинителни актове

Районната прокуратура в Благоевград предаде на съд двама обвиняеми за престъпления, извършени при условията на домашно насилие

Териториалното отделение на държавното обвинение в Разлог приключи разследвания по досъдебни производства, образувани за престъпления, извършени при условията на домашно насилие.

Единият от извършителите – 53-годишният Х.Х., е привлечен в качеството на обвиняем за причиняване на телесна повреда.

Към септември 2023 г. мъжът живеел със съпругата си И.Х. В една от вечерите, когато той за пореден път се прибрал в пияно състояние, тя му направила забележка. Това ядосало обвиняемия и той нанесъл на жената удари с юмруци в областта на главата и по тялото ѝ.

Вследствие на побоя ѝ били причинени контузия, кръвонасядания, отоци, охлузвания и разкъсно – контузна рана.

Пострадалата успяла да се свърже със сина си и да съобщи за случилото се на телефон за спешни повиквания 112. На място пристигнали полицейските служители, които констатирали следите от побоя у жената и задържали Х.Х.

Обвиняемият по друго дело А.Ф. (на 63 години) е предаден на съд за причиняване на телесна повреда и противозаконно лишаване от свобода.

През 2021 г. той се запознал с Х.Ш. Двамата заживели на семейни начала в Благоевград. Въпреки нанасянитеѝ побои и заключване в апартамента за няколко дни жената не подавала жалби в полицията.

Впоследствие пострадалата се преместила да живее в Банско, като известно време двамата не поддържали връзка. След подновяването на отношенията помежду им обвиняемият А.Ф. продължил да злоупотребява с алкохол, вдигал скандали, забранявал на Х.Ш. да напуска апартамента, посягал ѝ, скрил телефона ѝ.

Насилникът често заплашвал жената, че ще я затвори в мазето и ще я бие, ако опита да избяга.

Обезпокоен от случващото се с майка му, синът на пострадалата сигнализирал полицията. Извършителят на престъпните деяния бил задържан на място от органите на реда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK