МВР за Царево: Идентифицирани са телата на три жертви

Снимка: Infomreja.bg

Няма нови сигнали за изчезнали хора

Действията на звената на МВР на територията на засегнатите от наводнението населени места продължават. Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви,  издирва се четвърти. Няма нови сигнали за изчезнали хора, съобщават от пресцентъра на МВР.

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас със съдействието на служители от „Гранична полиция“ и Държавно горско стопанство - Царево регулират движението по алтернативния маршрут за пътуващите от Ахтопол в посока север, които след компрометирането на моста на къмпинг „Нестинарка“ около 13.00 часа днес, преминават през маршрут: Ахтопол – с. Варвара – с. Бродилово – местността „Калинче“ / до заслона вдясно/ - още 0.500 м и се стига до стабилизиран път в посока с. Изгрев и оттам до Царево.

Маршрутът приоритетно ще се ползва от пътуващите от Ахтопол към Царево и Бургас, а впоследствие ще могат да се включат и пътуващите към Ахтопол. Около 14.30 часа бе възстановена проходимостта на моста на Синеморец, така че намиращите се в Резово и Синеморец могат да предприемат изтегляне в северна посока към Царево и Бургас. Органите на реда продължават да осъществяват и линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Контролната дейност спрямо повредената или унищожената собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия, също се осъществява от полицейските служители.

Компрометираният мост на къмпинг „Нестинарка“ се охранява от служители на зонално жандармерийско управление – Бургас. Техни екипи продължават да са в района на Община Царево и да оказват помощ и съдействие на нуждаещи се.

Екипи на РД “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас са на терен в с. Фазаново и с. Кости, подпомагани в дейността си от доброволни формирования от Пловдив и София по закона за защита от бедствия. Отводнителните действия в Царево, с. Лозенец и къмпинг „Оазис“ продължават. Eкип e на язовир в Лозенец с цел недопускане преливането му.

Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване на последното издирвано лице. Пеши патрули извършват същата дейност по бреговата ивица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK