МВР установи 15 пияни и 9 дрогирани водачи днес

Снимка: Infomreja.bg

Проверени са 11 046 МПС

11 046 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 13 544  водачи и  пътници. Съставени са 3263 фиша и 685 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 15 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират деветима водачи, а двама са отказали тестване.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2162 МПС и 2449 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 794 фиша и 100 АУАН. Установен е един водач да шофира след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и няма водачи с над 1,2 промила. Двама са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK