МВР очаква ръст на престъпленията с отпадането на извънредното положение

Снимка: МС

От 1 до 30 април се наблюдава намаление на всички видове престъпления у нас

20 000 души са под карантина. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов в ресорната парламентарна комисия.

Сега акцент в работата на министерството е да следи за спазването на противоепидемичните мерки като носенето на маски, където това е задължително. Впечатлението на министъра е, че хората все по-малко носят маски. Нашата цел никога не е била да налагаме глоби, изтъкна той. Засега хората под карантина остават приоритет за МВР. Ведомството не следи хората, не прослушва разговори и съобщения, а само проследява местонахождението на мобилното устройство на поставените под карантина чрез мобилните оператори.

След заседанието министър Маринов посочи, че заплахата от вируса не е отминала. МВР болницата може да поема заразени служителите с COVID-19. 50 000 служители са структурата на силовото министерство. Те са гръбнакът на националната сигурност, изтъкна вътрешният министър и подчерта, че именно затова трябва да има готовност при нужда те да бъдат лекувани. 49 са служителите на МВР, заразени с COVID-19. 31 или 32-ма са излекувани, а останалите са на домашно лечение. Няма служители на МВР, които да са в тежко състояние. Последният случай на заразен служител на МВР е на пожарникар от Разлог.

Главният сектерар на МВР на свой ред коментира, че от 1 до 30 април се наблюдава намаление на всички видове престъпления у нас. МВР следи големия брой завърнали се българи от чужбина, стана ясно от думите на Ивайло Иванов. Усложнената епидемична обстановка е ограничила действията на криминалния контингент, а самите КПП-та, които бяха изградени на входовете и изходите от градовете, са ограничили и движението на престъпниците. Сега МВР очаква ръст на престъпленията. Ще направим всичко възможно да ограничим това, отсече главният секретар. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

йоджалан18:36 - 20.05.2020
др. министър, защо твойте служители не арестуваха ленко арнаудов от сатовча при обаждане на тел.112, мвр многократно укрива този мошенник който прееба борисов , което означава че мвр ръководи българскста мафия, щетите нанесени на държавата от този боклук са за милиарди, намерете служителите си който го укриват многократно ,уволнете ги и ги предайте на прокурор за да разберем че имаме мвр а не мафиози в сини униформи, вместо да разчитаме на вас то ние треперим от страх защото сте корумпирани мафиози а не мвр, разобличете бизнеса на цветановия човек румен, мусо дауткин, боро лъжата, боро истината, ленко мустафа, спрете най после да толерирате това копеле да граби държавата.
Код за сигурност, въведете кода l9n