МВР: 1649 са сигналите за изборни нарушения към 15.30 часа

Снимка: Infomreja.bg

От началото на изборната кампания до момента са образувани 159 досъдебни производства

От началото на кампанията до 15.30 часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо 1649 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите.

Напомняме, че гражданите могат да съобщават за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към дейността на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл [email protected], както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР.

От началото на изборната кампания до момента са образувани 159 досъдебни производства /45 бързи и 114 - по общия ред/, от тях 140 - са за нарушаване на политическите права на гражданите и 19 - за други нарушения, свързани с изборния процес. Данните са динамични, съобщават от рпесцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Към 15 часа на днешния ден звената „Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издали 477 удостоверения на граждани за упражняване правото им на глас. От 24 октомври до момента те са 1350.

Нормална е обстановката по граничните пунктове. При създаване на предпоставки за образуване на колони от превозни средства служителите от Гранична полиция имат готовност за въвеждане на облекчени проверки.

Всичко за изборния ден следете на страницата ни ИНФОМРЕЖА ИЗБОРИ!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//