Музикално съзвездие и наградите на БГ радио за празника на Благоевград

снимки: Община Благоевград

Община Благоевград е избрана за домакин на раздаването на XI музикални награди на БГ радио. Това стана ясно на пресконференция, организирана от кмета д-р Атанас Камбитов. На срещата с медиите присъстваха генералният директор на БГ радио Николай Янчовичин, режисьорът на наградите Атанас Генов, Деница Славова, представители на „Медия про”.

За 12 години това са 11 музикални награди, които БГ радио организира и за първи път в историята те ще излязат от столицата, за да гостуват на Благоевград по покана на кмета д-р Камбитов. Датата, на която ще се състои връчването, съвпада с Деня на славянската писменост и култура и  празника на Благоевград - 24 май.

„Целта на мероприятията е, жителите и гостите на Благоевград да се почувстват добре, да усетят празнично настроение”, каза кмета Камбитов. Той допълни, че 24 май ще бъде кулминацията на Майските празници. Те ще започнат с театралния фестивал, като се планува, със съдействието на „Медия про” да бъде организиран и фестивал на фойерверките. Д-р Камбитов уточни, че такъв фестивал не е правен в България досега. Той издаде, че се очаква на 24 май да бъде осветен и кръста над Благоевград.

Темата на тазгодишните музикални награди на БГ радио ще бъде „Върви народе възродени”. С нея организаторите искат да събудят българската музикална култура.

Над 100 изпълнители ще вземат участие в тазгодишните музикални награди.

Голямата изненада за благоевградската публика ще бъде присъствието на примата на българската музика – Лили Иванова.

Организаторите споделиха, че специално за гостуването си в Благоевград Лили Иванова подготвя музикален проект, заедно с друга звезда от музикалния небосклон- световноизвестния майстор цигулар Васко Василев.

В центъра на Благоевград ще бъдат построени две сцени. Ще има много визуални ефекти и най- новите технологии, които могат да се приложат в градска среда. Към този момент са изработени първите анимации към шоуто, което ще бъде предимно мултимедийно. 11 музикални награди ще бъдат излъчени по БТВ в неделя, от 20:00 часа. Събитието ще бъде предавано и от музикална телевизия City, БГ радио,Радио 1, радио City, Радио Energy.

Водещ на  наградите ще бъде бившият фронт мен на група ТЕ- Любо Киров, който през 2012 грабна наградата на БГ радио за „Най- добър изпълнител”.

 

снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Браво10:22 - 25.04.2013
Браво,кмете!
???10:22 - 25.04.2013
Защо никой не обича Шопова,какво толко е направила?
66610:18 - 25.04.2013
ЕЙ,ЩОМ И ШОПОВА Е В ПРОЕКТА ЯСНО Е -ЩЕ СЕ КРАДЕЕЕЕЕЕ
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK