Музикално сдружение „Марин Големинов“ с Коледен концерт „Зимни импресии по ноти“

Снимка: Infomreja.bg

Музикално сдружение "Марин Големинов" организира празничен Коледен концерт „Зимни импресии по ноти“ на 15 декември 2016 г. в Художествена галерия "Вл. Димитров-Майстора".

Тази година акцентът в програмата е Духът на френската музика, инспирирал прекрасни песни за любовта, в основата на които са емоционалните лирични стихове на Шарл Бодлер, Пол Бурже, Пол Верлен, вдъхновили такива известни композитори като Габриел Форе, Клод Дебюси, Франсис Пуленк, Паоло Тости.

На музикалната вечер те ще бъдат представени от един от най-красивите гласове на България - сопраното Диляна Георгиева. Заедно с младата и очарователна оперна певица Жана Костова и талантливата пианистка Галина Апостолова ще се пренесем на оперните сцени в Италия и Франция, ще изживеем вълнуващи минути с любими оперни арии и дуети от оперната съкровищница на гениалните композитори Волфганг Амадеус Моцарт, Шарл Гуно, Жул Масне, Лео Делиб.

Във финалната част на концерта ще звучат зимни и коледни импресии по ноти, а имената на композиторите Йохан Себастиан Бах и Макс Регер са обещаващи за едно вълнуващо преживяване в навечерието на Коледните и Новогодишни празници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK