Музикален четвъртък с ВФ “Неразделни“ в Кюстендил

Снимка: Чиалище "Братство"

Инициативата е част от лятната културно-развлекателна програма на читалище "Братство"

На 10.08.2023 г. от 18:30 ч. в парка пред читалище „Братство 1869” - Кюстендил ще се проведе концерт на Вокална формация „Неразделни”, с ръководител Веселка Петрова. Инициативата е част от лятната културно-развлекателна програма на читалището - „Музикален четвъртък”.

Вокална формация “Неразделни” е създадена през 1975 г., съобщават от читалището. През 2004 г. работи към читалище „Пробуда, а от 2005 г. до днес – работи към читалище „Братство”. Инициатори за създаване на формацията са група учителки по руски език начело с Виктория Димитрова и кюстендилския общественик Камен Очипалски. За ръководител на групата е поканен музикалния педагог Ангелина Милева.

От 1986 г. художествен ръководител на формацията е Весела Петрова. Под нейното ръководство се обновява репертоара и състава на певческия колектив.

През годините ВФ „Неразделни” изнася концерти в Украйна, Русия, Сърбия, Северна Македония, Гърция, Унгария, Косово, Черна гора, Италия и Хърватия. Само преди броени дни темпераментните дами се завърнаха от успешно турне в Тоскана, Италия.

В момента ВФ “Неразделни” поддържа репертоар от 45 български хорови, популярни и народни песни и над 30 руски народни и авторски песни. Във формацията участват над 25 певици с различни професии, но с един припев в сърцата си:

    “... и във празник, и във делник с песента сме неразделни”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK