Музеят в Благоевград отбелязва 100 години от смъртта на генерал-майор Константин Жостов

Снимка: РИМ-Благоевград

Регионалният исторически музей в Благоевград ще представи спектакъл „Пратеници в миналото. Репортажи от мястото на събитието“. Постановката ще бъде показана в залите на музея на 4 май /сряда/ от 17:30 часа. 

Инициативата е по повод 100 години от смъртта на генерал-майор Константин Жостов (1867 – 1916 г.) Началник щаб на действащата българска армия по време на Първата световна война.

Пред широката музейна публика ще бъдат представени културни ценности от богатия личен фонд на генерал-майор Константин Жостов.

Учениците репортери ще пресъздадат личността на генерала и неговото време под формата на интервюта и коментари. В ролята на генерал Жостов ще се превъплъти Илия Ласин, ръководителят на Театрално студио към Обединен детски комплекс – Благоевград.

В спектакъла участват ученици от ПМГ „Сергей Корольов“, ЕГ „Людмил Стоянов“ и НХГ "Св. св. Кирил и Методий" – Благоевград, както и представители на Детския парламент към Младежкия дом. 

Организатори на спектакъла са Регионален исторически музей – Благоевград и Театрално студио към Обединен детски комплекс – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

село15:02 - 03.05.2016
Един достоен българин родом от с. Гайтаниново.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK