Музеят в Благоевград кани децата на лятна школа

снимки:Регионален исторически музей, Благоевград

С урока „Облеклото на баба и дядо” в Регионалния исторически музей в Благоевград бе открита Лятната детска музейна школа. За девета поредна година културната институция организира в началото на голямата ваканция познавателни и забавни занимания за ученици. Програмата се осъществява от специалисти от музея, като идеята е малчуганите да съчетаят полезното и забавното в свободните ваканционни дни.


Всеки делничен ден от 10 часа започват заниманията по различни теми от историята, етнографията, археологията, нумизматиката.  „Моето родословие – кои са дедите ни”, „Старобългарската ръкописна книга – извор на знание и художествено произведение”, „Моят роден град – моята малка вселена” са само една малка част от темите на Лятна детска музейна школа.

Тази година децата ще имат възможност да надникнат и в музейната лаборатория за реставрация и консервация, където ще се запознаят с професията на реставратора и ще се проведат практически занимания по тестване на различни видове метал. Последното занимание от школата е на самия Еньовден с урока „Еньо билкобер”, в който чрез занимателни игри децата ще се запознаят с някои основни билки, използвани в ежедневието и ще научат какви са старите народни обичаи.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd