Мустафа Ликов от Рибново отказа да води листата на ДОСТ и НПСД в Смолян

Мустафа Ликов, снимка: Infomreja.bg

Мустафа Ликов от гърменското село Рибново, известен в Гоцеделчевския регион като Мустафа Фермата, отказа да поведе коалиционната листа на Народна партия "Свобода и достойнство“ и ДОСТ на Лютви Местан в област Смолян. Преговорите за водаческото място между Ликов и почетния председател на НПСД Касим Дал са приключили окончателно днес с отказа на Ликов.

Участникът в риалити формата "Фермата" се е аргументирал, че неговото място не е Смолян, а Благоевградска област, където той смята, че ще бъде по-полезен както по време на кампанията, така и при евентуалното му избиране за народен представител.

След регистрацията на коалицията битката за гласовете на избирателите в Пиринско е поверена на ПП ДОСТ в лицето на бившия депутат Хюсеин Хафъзов, който е определен за водач.

Хафъзов се изправя срещу водача на листата на ДПС - Делян Пеевски. Второто място в листата на коалиция "ДОСТ-НПСД" в региона е за Мехмед Хаджи от гоцеделчевското село Брезница, който е член на Изпълнителния съвет на партията на Местан. Трети е инж. Наазим Мусанков от Рибново.

След първия национален конгрес на Народна партия "Свобода и достойнство", проведен през ноември миналата година, бившият заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов смени на лидерския пост Корман Исмаилов, а по-късно партията напусна Реформаторския блок.

Отказалият се от сигурното първо място в листата на коалицията "НПСД-ДОСТ" в област Смолян, което щеше да отведе Мустафа Ликов в следващия парламент, бе излъчен като новия герой на Родопите в първото телевизионно предаване "Фермата“, в което той записа успешно участие и доби популярност.

Начинът, по който се представи Мустафа от Рибново в риалити формата, определено спечели симпатиите на хората от цялата Благоевградска област и най-вече в общините Гърмен, Сатовча, Доспат и Смолян.

С отказа си да поведе смолянската листа на коалицията Мустафа Ликов обяви, че предпочита да гради политическа кариера заедно с поддръжници в общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово, Сатовча и родното му село Рибново. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: "Фермата"

КОМЕНТАРИ

Рибанец05:36 - 25.02.2017
Знам,че дипломата не прави човека човек,а не е с основно образование и се чудя защо до сега не е дал няколко хиляди лева за да стане висшист както повелява традицията хаха! А. Мустафа и с четвърти клас да е показа че е човек.
Baba Vanga ot Ognqnovo21:47 - 22.02.2017
Агент Манол има 100% забрана за влизане в турция лично от Ердоган само да посмее да влезне и везелина няма да му стигне ще го разпорят ще му раскъсат хемороидите.Агента на Фето.
рибановлий21:37 - 22.02.2017
дипломата не те прави нещо повече...Познавам доста хора с више образование и не струват нищо пълни тъпанари.А Ликов се доказа пред цяла България като истински мюсюлманин а не менте както повечето за жалост...Що се отнася до Манол Апашев той ползваше религията за собствени облаги и предател на исляма до гроб.
Браво13:05 - 22.02.2017
Браво Мустафа......доказа че си един честен и справедлив човек.Уважение!!!

FACEBOOK