Мустафа Карадайъ: Трябват кардинални реформи и промяна, имаме спешни задачи

Мустафа Карадайъ, снимка: Кадър bTV

„Призоваваме за консенсус между управляващи и опозиция, готови сме за диалог!“

Г-н Иванов, ако имате комплекси от миналото, не ги адресирайте към други. Назидателният тон не отива на вицепремиер в корупцията, в които той самият е участвал. Суверенитетът не е да чакаш заповеди от чужбина и медиен бос като Прокопиев. Партията на олигархията не бива да има назидателен тон, а призив за диалог.

Това заяви Мустафа Карадайъ, който произнесе слово като представител на ПП ДПС пред депутатите от новото 46-о Народно събрание, отговаряйки на думите на Христо Иванов.

„Днес е паметен ден за историята ни. Докато някои размишляват или твърдят кой от кабинетите има връзки с ДПС, ние работим за това да има правителство и да излезем от кризата, как животът да се подобри.

Ние не се занимаваме с предположения, не искаме влас, заради самата власт. Знаем, че трябват кардинални реформи и промяна, имаме спешни задачи. Резултатите от изборите показаха, че народът иска промяна, която минава през диалог и компромиси. Промяната преминава през политическа мъдрост. Ако заменим едно безвремие с друго, няма смисъл да си губим времето. Всички в управление трябва да знаят, че няма време", посочи Карадайъ.

Според него трябва да се посочат приоритетите и ясна програма с къси срокове, съчетани с правилни решения. Успехът изисква жертви, подчерта той.

„Призоваваме за консенсус между управляващи и опозиция, готови сме за диалог! Властта е отговорност, нека управляващите знаят, че престои работа и отговорни решения. Правителство на малцинството да изведе България от кризата е чрез диалог. Мисията е историческа. Няма по-велико от това да имаш волята да промениш света, независимо дали си малцинство, или не. Искрено пожелаваме успех на управляващите!“, каза още Мустафа Карадайъ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//