МС предлага на НС допълнителни разходи по бюджета за 2021 заради високата цена на тока

Снимка: Infomreja.bg

Правителственото решение е прието неприсъствено на 21 декември

Правителството прие Решение за предложение до Народното събрание за одобряване допълнителни разходи и трансфери по държавния бюджет за 2021 година за сметка на преизпълнението на данъчните приходи по държавния бюджет за 2021 г.

На основание чл. 26, ал. 10 от Закона за публичните финанси Министерският съвет прие решение, с което предлага на Народното събрание да одобри за сметка на преизпълнението на данъчните приходи по държавния бюджет за 2021 г. допълнителен трансфер от държавния бюджет по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г, в размер до 750 млн. лв. за допълнителни суми към пенсията или сбора от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях на всеки пенсионер в размер на 60 лв. месечно считано от 1 януари 2022 г.

Също така Министерският съвет предлага на Народното събрание да одобри за сметка на преизпълнението на данъчните приходи по държавния бюджет за 2021 г. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на енергетиката за 2021 г. в размер до 450 млн. лв. за компенсация за високите цени на електрическата енергия и природния газ за крайните небитови потребители за първото тримесечие на 2022 г.

Правителственото решение е прието неприсъствено на 21 декември и е внесено в Народното събрание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//