Москов връчи на президента на АУБ почетния знак на Гоце Делчев

снимки: Община Гоце Делчев

Президентът на Американския университет в България проф. д-р Майкъл Истън бе гост на Гоце Делчев по покана на кмета Владимир Москов.

По време на своята визита проф. Майкъл Истън посети двете най-големи гимназии в града - ПМГ „Яне Сандански” и НПГ „Димитър Талев” и се срещна с директорите. Той обсъди с тях възможностите за бъдещо сътрудничество при реализирането на съвместни проекти и подготовката на кадри.

Конкретните ангажименти, които пое към двете учебни заведения касаят съдействие за модернизирането на библиотеката в ПМГ „Яне Сандански”, предоставяне на информация на учениците, които желаят да продължат образованието си, така също и търсене на възможности за участие в съвместни проекти.

Проф. Майкъл Истън бе изключително впечатлен след посещението си в ПМГ „Яне Сандански” и заяви, че не е виждал такова училище никъде в България. Той оцени като много добра базата на всички училища в гр. Гоце Делчев, а освен това даде изключително висока оценка на нивото на подготовка на младите хора, завършващи средното си образование в двете гимназии.

Президентът на Американския университет в България посети също и новостроящия се образователен център в гр. Гоце Делчев. В разговор с представителите на този център той пое ангажимента да се търсят възможности за бъдещо сътрудничество и реализиране на съвместни инициативи.

Пред кмета на община Гоце Делчев проф. Майкъл Истън обясни, че е посетил града неофициално преди месец и е останал впечатлен от реализираните европейски проекти. Като конкретен пример той посочи Градския парк и рехабилитираните 26 улици в града, а така също и направеното в областта на туризма в село Делчево.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов връчи на проф. Майкъл Истън почетния знак на града и колекция с най-добрите български народни песни от всички фолклорни области на страната.

 

снимки: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

brawo15:09 - 02.04.2013
Какво толкова е видял по време на ваканция! и как по време на ваканция,за толкова кратко време из празните стаи на ПМГ му е хрумнала идеята, че такова училище не е виждал - на каква база са му сравненията или тия думи са изгубени в превода и добавени от журналистите!Много фалшиво звучат! А тия ученици от Неврокопската гимназия - нищо не пише за тяхната среща с президента на АУБ. Отделили са от ваканционото време да уважат човека,но за същината - ученици -обучение не се пише - а се отклонява вниманието към общите формулировки. Медийна манипулация!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK