Москов: Нужен е компромис, за да се реши спорът в МБАЛ „Иван Скендеров“

Снимка: Infomreja.bg

Изявление на Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев

Уважаеми съграждани, скъпи лекари, медицински сестри и санитари от МБАЛ „Иван Скендеров“,

С тревога и разочарование следя един наистина много важен въпрос не само за община Гоце Делчев, но и за целия Гоцеделчевски регион. Ситуацията в МБАЛ „Иван Скендеров“ е обект на множество обсъждания и коментари в последните два месеца. За голяма част от тези разговори съм бил инициатор лично аз, воден единствено от желанието си да бъде разрешен възникналият спор между част от лекарите и управителя на здравното заведение. До този момент обаче не видях желание за компромис, а единствено поставяне на условия и нагнетяване на напрежение. 

Дълбоко уважавам всички онези лекари, които са подали своите предизвестия за напускане. В техните ръце години наред е бил животът и здравето на нас, нашите родители, нашите деца, близки и приятели, за което им благодаря. Точно поради тази тяхна всеотдайност и хуманност, която е в основата на лекарската професия, не мога да разбера настоятелното им искане проблемът да бъде решен точно сега, в този толкова труден момент. Няколко пъти ги призовах да оттеглят своите оставки, за да положим заедно необходимите грижи за хората от нашия край в този извънреден за страната ни момент – да гарантираме тяхното спокойствие и сигурност. Искам още веднъж да ги призова за това – оттеглете своите предизвестия, защото желанието ви за напускане е изцяло доброволен и едностранен акт. Не е сега моментът да решаваме един такъв въпрос, който е изцяло породен от липсата на желание за компромис. За решаването на такива казуси е нужно време, изслушване на всички страни и готовност да направят отстъпки в името на хората в Гоце Делчев. 

Ние, като общинско ръководство, няма да допуснем в никакъв случай затваряне на болницата, каквито спекулации има в последните дни. Нашето желание е работата и обслужването в нея да се подобрят с помощта на всички, които искат и милеят за това. Убедени сме, че в нашата болница са нужни реформи, но те могат да се случат само с общите усилия на всички заинтересовани страни. Искаме да предлагаме по-добра и качествена услуга, повече заболявания да намират своето лечение тук, при нашите специалисти. Сигурен съм, че това е желанието и на управителя, и на лекарите, но най-вече на самите пациенти.

Вярвам, че нашите уважавани съграждани ще покажат своята отговорност като лекари и като част от обществото в района, което има нужда да получи добри грижи и спокойствие в здравното заведение. 

Никой няма полза от манипулации, всяване на страх и паника. Всички имаме нужда от добър пример, човешко отношение и отговорност към поетите ангажименти. Искам да вярвам, че всички страни в този конфликт много ясно осъзнават, че в момента страната ни е изправена пред много тежка ситуация, каквато не е имало в новата ни история. Всички други проблеми могат да отидат на втори план и тяхното разрешаване да бъде на дневен ред тогава, когато излезем от извънредното положение, в което се намираме. 

Вярвам в отговорността и вярната преценка на всички лекари и медицински сестри, така както съм убеден в техните професионални и човешки качества.

ВЛАДИМИР МОСКОВ

Кмет на община Гоце Делчев

 

КОМЕНТАРИ

Лена18:21 - 06.04.2020
Кмете,след стотния ти мандат,успя да се олееш ,и то яко.Защо не направи така,че докторите да постигнат консенсус с Олевинов,защо само приказваш врели,некипели.Не се показвай пред хората,ако имаш съвестПодай си и ти оставката,та да видиш какво е да си детски учител.
Realist00:46 - 04.04.2020
Hora ne se zablujdavaite bolnicata Nqma da se zakrie lekari ima dostatachno pacienti nqma horata patuvat nagore za dobri medicinski griji patuvat blagodarenje na Tezi pensioneri koito iskat da napuskat , te zaedno s radoikova srinaha bolnicata . Evala na obstinata che naviha ulevinov da se zahvane s Toq potavasht Korab
Александър00:39 - 04.04.2020
Какво сте се захванали с тия доктори не са в пенсионна възраст колко още ще работят година , две има нужда от реформа в болницата за да върви напред на тях не им изнася спряха им схемите вкараха ред там където се крадеше и веднага ревнаха обществените поръчки също ГЕРБ и Гераксиев реват не правя кинти
Въведете име...a2g16:30 - 03.04.2020
Много правилно решение на кмета. Трябва примирие по време на война, ....а не старите пушки само да си гледат келепира и да изнудват. па тва донковото не мое ли да се усети че само го използват бе. Иначе скоро ще излезе наяве тоя дето бута цялата работа,

FACEBOOK