Москов награди Йоханес Паннен - «Почетен гражданин на Гоце Делчев»

Йоханес Паннен и Владимир Москов, снимки: Община Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов бе специален гост на традиционното годишно тържество на Дневен център за деца с увреждания «Символ на любовта» в град Гоце Делчев, с което се отбеляза шестата година от създаването на центъра.

По време на официалната част от тържеството кметът на общината връчи на Йоханес Паннен медальона, който се дава на всеки получил званието «Почетен гражданин на град Гоце Делчев». Той получи това звание с решение на Общински съвет Гоце Делчев от 25 юни 2013 г. заради безкористната му дейност и изключителните му заслуги в подпомагане на хората с увреждания в общината, както и в изграждането на необходимата материална база.

Германският гражданин Йоханес Паннен има основната заслуга за изграждането на Дневния център за деца с увреждания «Символ на любовта» в Гоце Делчев, който от тази година е разширен и в него вече се помещава и Дневен център за възрастни хора с увреждания.

В центъра децата и възрастните хора с увреждания имат прекрасни условия за ежедневна рехабилитация, занимания и забавления, а освен това получават постоянни грижи от висококвалифициран и мотивиран персонал. Финансирането на тези центрове е дело на фондация «Символ на любовта», която съвместно с община Гоце Делчев работи изключително активно по различни социални проекти в общината.

Заради неговата дългогодишна и активна дейност по всички тези проекти, признание от кмета на общината получи и Карл Герхард Кьозер. На него кметът Владимир Москов връчи почетния знак на града, както и грамота с благодарност за всичко, което е направено в общината с негово съдействие през годините.

 

Владимир Москов и Карл Герхард Кьозер

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//