Морето е изхвърлило две тела на мъже, издирват се две жени

Снимка: frognews.bg

Това стана ясно след наводненията в Царево

„Снощи морето изхвърли на брега мъж, който всеки момент очакваме да бъде идентифициран Все още се издирват две жени”. Това каза в ефира на „Здравей, България” кметът на Царево Георги Лапчев. 

Спасители претърсват целия залив. Градоначалникът се надява издирваните да бъдат живи и здрави, въпреки че прогнозите не били оптимистични. Международен катер и такъв на „Гранична полиция” ще се включат в издирването.

Пред репортери старши комисар Емил Павлов заяви, че издирваните две жени са на 54 и на 30 години, пише Нова тв. При обход полицаите са открили труп на жена, но не знаят дали тя не е една от издирваните жени. От 10:30 (вчера) жените са в неизвестност. Били са в автомобил, който попада в реката и реката го отвлича в морето. Постъпилият сигнал на спешния телефон 112 е само за двете жени, уточни той.

Към момента няма сигнали за бедстващи или безследно изчезнали хора. Вчера са получини над 300 сигнала, някои от сигналите са били некоректни - след като екипите са отишли на място, хората са отказали евакуация, обясни комисар Павлов.

Установеният загинал мъж при наводнението е на 61 г., родом от Смолян. Той е извършвал строително-монтажни дейности на новата къща на две жени, които все още се издирват.

Остава затворен пътят за Синемерец, където мостът е залят. Пътят за Варвара и Ахтопол е отворен и мостът е проходим. Там е бил първият сигнал за залят друм.

„Имаме подготвени водолази и техника за отводняване”, заяви комисар Николай Николаев от служба „Пожарна безопасност”. Най-късно утре трябва да стане ясно как да се изгради понтонния мост, който да осигури възможност за възстановяване, поясни той.

Има досъдебни производства за наводнени и непочистени дерета и сигнали до РИОСВ. Те са за добиване на инертни материали от коритото на река Черна, непосредствено до устието”, твърди общинският съветник Емил Пейчев. По думите му плуващите в реката боклуци и дори гуми най-вероятно са запушили коритото и водата е скъсала моста.

От потопа по Черноморието най-сериозно бе засегната община Царево. Под вода са Лозенец, Арапя, Варвара и всички къмпинги от Созопол до Синеморец. Пътят Царево - Варвара е от най-засегнатите в района на потопа. Наводненията срутват основите на моста и го правят на практика неизползваем. Пътното трасе е напълно затворено. Дерето под моста е изцяло залято, а в момента водата се е оттекла и е оставила своите следи. Днес от Сливен ще бъде докаран понтонен мост, докато тече ремонтът на повредения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK