Монтират видеонаблюдение във всички детски градини и социални заведения в Кюстендил

Кметът Петър Паунов, снимка: Община Кюстендил

„Въвеждаме видеонаблюдение във всички детски заведения и социални домове на територията на община Кюстендил“, заяви на пресконференция кметът Петър Паунов.

Идеята му е още през месец септември да се проведат срещи с всички родители на малчугани в детските градини, които ще имат възможността да попълнят анонимни анкети. Целта е децата, както и потребителите на социалните заведения да се чувстват сигурни и защитени.

Предвижда се под видеонаблюдение да бъдат поставени всички стаи и спални помещения в детските и социалните заведения и дворовете към тях, с изключение на съблекалните.

"Искаме да има спокойствие и сигурност за всички деца, родители и педагози. Достъп до материалите ще имат хора със специални знания, с лиценз от Агенцията за закрила на детето“, коментира градоначалникът. 

Той уточни, че заснетото ще могат гледат и родители, които искат да проверят качеството на образование и грижите за децата им.

В началото на септември предстоят разговори и с ръководствата на училищата и с Министерството на образованието и науката за въвеждане на видеонаблюдение и в учебните заведения на територията на община Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK