Монтират нови табели по магистрала "Струма" за отбивките до Петрич и ГКПП-Златарево

Снимки: Община Петрич

Нови указателни табели по автомагистрала „Струма” вече дават информация за пътните връзки към община Петрич и ГКПП-Златарево. Пропуските в сигнализацията се отстраняват след официално писмо на кмета на Петрич Димитър Бръчков до председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. 

В писмото още преди три месеца градоначалникът уточнява, че Петрич е граничен район и връзка със западната ни съседка Р Македония. Изброени в документа, подкрепени и със снимков материал, са несъответствията и предизвикващите обърквания поставени указателни табели още при пускането в експлоатация на лот 4 от аутобана, както и необходимостта от монтирането на нови табели, които да указват отбивките за община Петрич.

Днес започна и поставянето на необходимите нови табели, които вече ориентират водачите на ППС за посоката към Петрич и ГКПП-Златарево. Досега съществуващите табели даваха информация основно за отклоненията от АМ „Струма” към петричките села Марикостиново, Марино поле и Генерал Тодоров.

Въпросът за новите указателни табели беше поставен на дневен ред и от Асоциацията на малкия и среден бизнес в община Петрич след подадени сигнали от бизнес партньори, в това число и от съседна Гърция.

„Петрич е административен център и втора по големина община в област Благоевград, към която има интерес както за инвестиции, така и за туризъм и достъп до работни места. Заради това бе наложително монтирането на новите указателни табели. Благодаря на АПИ за своевременната реакция”, коментира кметът Димитър Бръчков. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK