Монтираха 4 видеокамери в община Гърмен

снимка: infomreja.bg, архив

От днес четири видеокамери ще следят за реда в Гърмен. Те бяха монтирани вчера на четири възлови места в общината, а именно на входа за село Огняново, в ромския квартал „Кремиковци",  в Гърмен и на кръстовището за Дъбница.

Записите от камерите ще се пазят в полицията и ще бъдат използвани в случай на инциденти.

„Всяко едно видеонаблюдение е в помощ на полицията“, категоричен е главният секретар на МВР Георги Костов в коментар по темата пред Радио "Фокус"-Пирин. По думите му към момента не са постъпвали сигнали за нарушения на обществения ред в района. Според него протестите в общината са провеждани по цивилизован начин с изключение на една провокация, направена от външни хора.

До монтирането на видеокамери за наблюдение в община Гърмен се стигна, след като на 23 май се стигна до масов бой между българи и роми, който завърши с осем ранени. Случаят предизвика вълна от протести на местните жители, които дадоха срок до 18 юли държавата и общината да съборят всичките 124 незаконни постройки в гетото и да изселят хората без адресна регистрация.

Камерите ще изпълняват превантивна дейност както срещу ромски набези, така и срещу нападения, регистриране на катастрофи и други престъпления.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK