Момиченце се роди на Бабинден в Гоце Делчев. Общината, фирми и приятели отрупаха с подаръци акушери и гинеколози (СНИМКИ)

Снимки: Infomreja.bg

Водеща журналистка от местната кабелна телевизия тази година е майката, която бе главното действащо лице в ритуала "Бабинден" в родилното отделение на МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев.

Елена Бацалова поля вода на всички лекари и с много признателност им благодари за положените грижи да роди прекрасната си дъщеричка Мария, която стана любимка на цялото отделение.

На празника в отделението се роди момиченце, което майката Елена Халевачева кръсти с красивото име Росица. Докторите споделиха, че всеки момент очакват да се роди и още едно бебе.

Днес традиционно в родилното отделение на МБАЛ "Иван Скендеров" за празника, посветен на златните ръце, които дават живот, се събраха да поздравят лекарския екип ръководството на Община Гоце Делчев начело с кмета Владимир Москов и заместника му Богдан Боцев, представители на финансовия отдел на общината, представители на Ротари клуб, управителят на болницата д-р Мария Радойкова, представители на политически сили и много приятели на отделението.

Кметът Владимир Москов пристигна за празника с голям букет рози и с голям плик с финансова подкрепа. Д-р Мария Герова, която е председател на Ротари клуб, заедно с ротарианците, направи крупно дарение - родилно легло на стойност 12 800 лева, купено с част от събраните средства на благотворителния новогодишен бал на клуба.

Приятел на отделението, който е участвал в ремонтните дейности, също изненада за Бабинден екипа с красива икона на Богородица и младенеца, като пожела на всички много здраве и много бебета.

От фирма „Люмана" пък красиви девойки донесоха дарение бебешки юрганчета. Представителки на ПП ГЕРБ също поздравиха акушерите и гинколозите от гоцеделчевското родилно отделение.

Общо 559 са родените бебета в МБАЛ "Иван Скендеров" през 2015 година. Отделението обслужва четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Според болничния регистър, 2015-а е била година, в която новородените момичета са били повече от момчетата, както започна с момичета и новата 2016 г.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK