Модерно оборудвана оранжерия за канабис разкриха в Шипка

Снимки: МВР

За срок до 24 часа е задържан 32-годишният собственик на къщата

Модерно оборудвана оранжерия за канабис разкриха полицаи от РУ – Казанлък.

Операцията е проведена на територията на град Шипка под наблюдението на прокуратурата, задържан е 32-годишен мъж 

Полицейските действия са осъществени вчера, след придобита информация в РУ – Казанлък за  отглеждане на марихуана в частен имот в град Шипка.  При извършените претърсвания в жилището е установена високотехнологична лаборатория, изградена в пет от помещенията, оборудвани с вентилационна, овлажнителна, отоплителна и осветителна инсталация. Иззети са около 600 конопени растения с различна височина и съцветия,  засети в саксии.  

За срок до 24 часа е задържан 32-годишният собственик на къщата.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък, към момента се извършват действия при условията на неотложност – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване.

Предстои в днешния ден мъжът да бъде привлечен като обвиняем за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и перкусорите правила – престъпление по чл. 354в ал. 1 от НК. Той ще бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него ще бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“. 

Подробности за разкритата нарколабооранжерия бяха съобщени днес от директора на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов и окръжния прокурор Дичо Атанасов.

Нов успех в противодействието срещу наркоразпространението. В гр. Шипка е разкрита лаборатория за производство на марихуана. Съвместните действия на полицията и прокуратурата продължават, в името на живота и здравето на нашите деца! pic.twitter.com/KQZ8bZ8som

— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG) March 9, 2021

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK