Модерна апаратура получи спешния център в Петрич

Снимки: Община Петрич

Медицинската апаратура от висок клас се предоставя по проект

Модерна апаратура получи Филиал за спешна медицинска помощ в Петрич.

Медицинската апаратура от висок клас се предоставя по линия на проект „Подкрепа за развитието на спешната медицинска помощ“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“. В момента успешно се изпълни вторият етап на проекта.

Получената във Филиал за спешна медицинска помощ – Петрич апаратура включва: монитори, транспортен вентилатор, инфузионна помпа, аспирационно устройство, преносим комбиниран дефибрилатор с възможност за отдалечено монитиране, апарат за обдишване, аспиратор, електрокардиограф и тролей/количка.

Целта е да се подобри значително качеството на обслужване на всички пациенти, които се нуждаят от спешна медицинска помощ, както и да се мотивира медицинският персонал, тъй като се подобряват условията на работа.

Само преди няколко месеца, когато се изпълни първият етап на проекта, Филиалът за спешна медицинска помощ в Петрич получи и два нови, напълно оборудвани автомобила. Предстои реализацията и на трети етап, в който е предвидено да се извърши ремонт на сградния фонд с цел подобряване състоянието на материалната база.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK