ММС осигури 6 милиона лева за ремонти в държавните спортни училища

Снимка: ММС

По инициатива на министър Димитър Илиев бяха предприети действия, за да се окаже необходимата помощ на училищата

Министерството на младежта и спорта осигури 6 милиона лева, с които да бъдат ремонтирани пет от шестте спортни училища, чиито принципал е ведомството. През последните години условията за учебно-тренировъчен процес на децата все повече са се влошавали, достигайки изключително тревожно състояние, съобщават от спортното министерство.

В същото време държавата е неглижирала проблема и не е оказвала необходимата подкрепа. По инициатива на министър Димитър Илиев бяха предприети действия, за да се окаже необходимата помощ на училищата в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе. Заделеният финансов ресурс ще бъде предоставен на директорите им, които по законен и целесъобразен начин следва да възложат изпълнението на необходимите ремонти.

По този начин спортните училища ще бъдат приведени в състояние, отговарящо на нуждите за провеждане на нормален учебен и тренировъчен процес. „Не мога да повярвам, че за толкова много години никой не се е погрижил за условията, в които се подготвят бъдещите шампиони на България“, заяви министър Димитър Илиев. 

Заделените 6 милиона лева са осигурени като резултат от много по-внимателната, икономична, ефективна и целесъобразна политика, която ММС води по отношение на паричния ресурс, предоставен от държавата.

Това показва, че при добро управление, основано върху прозрачни и публични правила, е възможно и ще има достатъчно финансиране за българския спорт. В този контекст изпълнени са също ангажиментите към спортните федерации и клубове като успешно се реализират всички управлявани от министерството програми. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK