Младите социалисти в Пиринско казаха „Не“ на бъдещи съюзи с ДПС

снимки: БСП

Областният съвет на младите социалисти се събра на заседание днес в Благоевград по повод 158-ата годишнина от рождението на Димитър Благоев. Младежите направиха своя анализ на изборните резултати и избраха ново ръководство.

За областен координатор единодушно беше преизбран Асен Балабанов, а освен него в 7-членното ръководството влизат заместник-кметът на Гоце Делчев Богдан Боцев, шефът на младежите в Благоевград Антон Асиски, общинските председатели на Банско, Петрич и Сатовча - Костадин Атанасов, Александър Главчев и Бойко Доленски.

Единственото женско попълнение в ръководството се заема от Тина Тръпкова, младежки лидер в Кресна, където столетницата спечели европейските избори.

Въпреки тежката загубата на евроизборите на национално ниво, червените младежи декларираха, че запазват своя боен дух и се готвят за предсрочни парламентарни избори, поставяйки си преди всичко за цел не управлението на страната, а връщане на  доверието на традиционно левите избиратели.

Освен собствените кадрови и организационни проблеми, за младежите най-голяма вина за лошите изборни резултати има нерегламентираният с коалиционно споразумение съюз с ДПС.

Според младежите липсата на ясни правила е попречила на БСП да прокарва своите социални политики и да изпълни основни предизборни обещания, докато ДПС е успяло да направи повече кадрови назначения и въпреки силната обществена съпротива да прокара дори свой губернатор в Пиринско. Което е отблъснало и разочаровало левите избиратели, а от там е довело до това червените да са трета политическа сила в областта.

Освен това, за да не разваля отношенията с коалиционния партньор, столетницата е позволила смесените райони в областта да се превърнат в почти феодални владения на Движението за права и свободи.

Затова младите социалисти дадоха мандат на Асен Балабанов да настоява на заседанието на големия Областен съвет в понеделник да се вземе решение БСП да не участва в бъдещи коалиции с ДПС. Нещо повече, областното ръководство да работи активно за връщане на влиянието на партията и да се бори за интересите на всички леви хора в общините Сатовча, Гърмен, Хаджидимово, Белица и Якоруда, без да се интересува дали нарушава нечие влияние.

Такава позиция, вече с национални измерения, ще бъде отстоявана от Балабанов и на следващото заседание на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП в началото на следващия месец.

 

снимки: БСП
снимки: БСП

КОМЕНТАРИ

избирател23:41 - 29.06.2014
Сетила се Мара ,кога газъ да си бара.Много късно се усетихте,че тази грешка я повтаряте години наред и отвъртихте хора от левите идеи!
ДПС-младежи21:54 - 15.06.2014
И ти ли Бойко си против своя род,дано не те бъркам от снимката.Баща ти лиже задника на всички и от депесе и герб,а твоите братовчеди отдавна са в ндсевето и сега при барекаqo,другите са в герба и дпс.
Chech10:34 - 15.06.2014
Толкова млади, а ксенофоби!? Боже пази България!
мимето06:53 - 15.06.2014
"Късно е либе за китка" е казал народа. Каквито и декларации и обещания да правите хората няма да забравят предателствата ви. Така, че победа на избори ще видите на кукуво лято. Който ви вкара в блататото - той да ви вади.

FACEBOOK