Младите изобретатели от НПГ „Д. Талев“ – Гоце Делчев, с национални награди

Снимки: НПГ

Отличени са и двата ученически проекта

Вече е известно класирането на проектите, представени на четвъртото Национално изложение - конкурс „Младежко техническо творчество“, което се проведе в Горна Оряховица. За първи път едно и също училище е отличено с две награди и това е НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев!

Почетното трето място е присъдено на проекта "Автоматизиран дневно и седмично програмируем органайзер за прием на лекарства", разработен в клуб „Приложна електроника“ с ръководител Коце Кокошаров. Силно впечатление на компетентното жури е направил и проектът „Умен парник“ – дело на клуб „Роботика“, чийто ръководител е инж. Атанас Савов. Парникът е напълно автоматизиран и поддържащ оптимални параметри за растежа на посевите.

Младите изобретатели от гоцеделчевската професионална гимназия са отличени между 50 екипа с над 250 участници, между които представители на всички технически университети в страната, както и на професионални гимназии и фирми.

„Всички се радваме на постигнатото. Възходящият път, по който вървим, ни направи разпознаваеми в страната“, сподели за ИНФОМРЕЖА инж. Савов.

Освен с морално удовлетворение, победителите се завръщат и с материални награди – парична награда за 3-то място, 10- инчов таблет за 4-то и ваучер за училището от фирма – спонсор на състезанието, за закупуване на консумативи и материали.

КОМЕНТАРИ

родител09:29 - 12.10.2019
Най-добрите сте! НПГ е №1
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK