Младите хора в Гоце Делчев имат бъдеще в своя роден град

Снимки: БСП-Гоце Делчев

Владимир Москов: За мен позицията и предложенията на младите хора са изключително важни, защото те са тези, на които разчитаме

В интересна и много аргументирана дискусия се превърна младежката среща на тема „Какво е бъдещето на младите хора в България и защо трябва да останат в родния си град?“ в Гоце Делчев. 

На срещата присъстваха народният представител Иван Ченчев – заместник-председател на Комисията по младежта в Народното събрание, Богдан Боцев – народен представител от Благоевградски избирателен район, Ваня Маникатева – заместник-председател на Младежкото обединение на БСП, областният лидер на БСП – Благоевград и председател на Общинския съвет на партията в Гоце Делчев - Валери Сарандев, кандидатът за кмет на община Гоце Делчев - Владимир Москов, и кандидати за съветници от листата на Коалиция „БСП за България“.

Пред присъстващите, кандидатът за кмет на община Гоце Делчев - Владимир Москов, представи накратко приоритетите, свързани с младите хора в неговата бъдеща управленска програма. „Както досега, така и занапред, ако получим доверието на хората, вратата на общината ще бъде отворена за всеки един човек, който има мнение, идея, проблем или въпрос. За мен позицията и предложенията на младите хора са изключително важни, защото те са тези, на които разчитаме. За да живеят по-добре и да се чувстват спокойни и реализирани в собствената си страна обаче, е нужна държавна политика“, категоричен бе Владимир Москов.

На местно ниво се прави, каквото е възможно, но то не е достатъчно. Той даде като добър пример фондът за подпомагане на млади лекари, на които предстои специализация. Практиката е създадена в община Гоце Делчев преди няколко години и работи изключително успешно, като към момента повече от 10 млади лекари се възползват от нея, след което ще започнат работа в общинската болница.

Народният представител Иван Ченчев също бе категоричен, че една от основните причини младите хора да напускат България и да търсят реализация в чужбина, е липсата на адекватна държавна политика. „Бизнесът и учебните заведения трябва да си сътрудничат. Защото основният проблем на бизнеса е, че няма квалифицирани кадри, а в същото време огромна част от младите хора, които са придобили образование нямат работа. Причината е, че се набляга на специалности, които не са търсени в България“, коментира Иван Ченчев.

Присъстващите на срещата млади хора бяха категорични, че са избрали да останат в Родината си и по-точно в родния си град, защото виждат своето бъдеще тук. „Аз съм най-младият кандидат в листата на БСП в община Гоце Делчев. Все още съм студент, но след като завърша ще се върна тук, ще работя в моя роден град. Апелирам това да направят и моите връстници, да бъдем полезни с нашите знания и умения на града“, заяви кандидатът за общински съветник Любен Димитров.

Друг от кандидатите – д-р Ангел Тонгов, обясни колко добре работи прогрмата за подкрепа на млади лекари в община Гоце Делчев. „След като се дипломирах заваляха предложения за работа от най-различни страни. Аз обаче избрах България, и по-точно реших да се върна тук, а подкрепата, която ми бе оказана от общинското ръководство, за да получа специалност по педиатрия, бе изключително важна за мен“, коментира д-р Тонгов.

„Бих посочил много повече от 10 причини да остана да живея в моя роден град и може да сте сигурни, че парите са на последно място. Имам прекрасно семейство, деца и родители, страхотни приятели. Живея в наистина чудесен град, в който има изключително добри училища за децата ми. Имам добра работа и получавам добри доходи“, категоричен бе Петър Янев - кандидатит за общински съветник от листата на БСП.

Своя добър пример даде и Иван Геров, който също е сред кандидатите за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“ в Гоце Делчев. „Когато преди 15 години пред мен стоеше дилемата дали да се върна в родния си град, или да замина за чужбина, дори и не съм си представял, че в момента фирмата ми ще бъде сред водещите 6 в страната в своя бранш. Наистина е много трудно да правиш бизнес „на светло“ в България, но аз съм избрал този път. Бизнес средата в нашата община е добра – изградена е необходимата инфраструктура, общината оказва всякаква помощ. Ако един млад човек има желание да успее, образова се добре и работи много, няма как това да не се случи“, категоричен бе Иван Геров.

„Трябва да останем в България, защото сме й нужни. Защото преди да искаш нещо, трябва да дадеш. Всеки от нас носи патриотизма в сърцето си и ясно си дава сметка, че камъкът си тежи на мястото и по-добро място от Родината няма“, заяви народният представител Богдан Боцев.

След ползотворната и много интересна дискусия, младите хора изразиха убежеднието си, че община Гоце Делчев е едно добро място за живот и то трябва да продължи да се развива все така успешно. За да се случи това, изборът е само един – кандидатите на „БСП за България“, които са под номер 56 в бюлетината.

*Купуването и продаването на гласове са престъпления

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK