Млади природолюбители от Благоевград отбелязват Световния ден на Земята с екологична програма

Снимки: ДНП "Рила"

Дирекцията на „Национален парк „Рила“, РИОСВ-Благоевград и Регионалната лаборатория към ИАОС в Благоевград стартираха отбелязването на Световния ден на Земята - 22 април с екологична образователна програма в Благоевград.

В инициативата се включиха млади природолюбители от ХІ и ХІІ клас на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ - Благоевград и техни преподаватели.

С две беседи и демонстрация за вземане и анализ на водни проби от река Благоевградска Бистрица гимназистите се запознаха с темите за Световния ден на Земята, който се провежда под мотото „Повишаване на знанията за околната среда и климата“.

Учениците научиха повече и за биоразнообразието и водното богатство на Югозападна България и Национален парк „Рила“. Експертите от ДНП „Рила“ и РИОСВ- Благоевград организираха екологична викторина, а най-любознателните участници получиха много награди.

Инициативите по повод Деня на Земята продължават до понеделник с образователни екологични програми и Ден на отворените врати в Посетителския център на Национален парк „Рила“ в Паничище и Посетителския информационен център за парка в Самоков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2