Млади доброволци от Кюстендил се впускат в ползотворно лято с грижа към другия

Снимки: Infomreja.bg

Млади доброволци от Кюстендил преминаха през еднодневно обучение по проект „Детска Оздравителница – младежи доброволци посещават деца в лечебни заведения”.

Обучители бяха Валентина Велинова и Виктория Тишанска.

"Два пъти седмично ще посещаваме децата в болницата. Идеята е да се чувстват малко по-добре в нашата компания, макар и в болнична обстановка. Ние ще отделяме от време си за тях през летния период", каза за ИНФОМРЕЖА Валентина Велинова.

Младежите са част Центъра за работа с доброволци към сдружение "Партньори", част от Национален алианс за работа с доброволци, който реализира различни доброволчески инициативи и кампании. 

За да се включат в изпълнение на проекта доброволците преминаха  и през друго организирана обучение, провело се в Детското отделение на кюстендилската болница.

Интересът на доброволците от всички гимназии в града е голям. Младежите бяха посрещнати от директора на болницата д-р Величков и медицинските служители сърдечно и с професионално отношение по повод предстоящия доброволчески труд.

Домакините дадоха и първи професионални напътствия на доброволците.

Обособено бе място в детското отделение за бъдещите терапевтични прояви, които ще спомогнат за повече детски усмивки в дните на лечение.

Доброволците бяха запознати със своите права и задължения и си пожелахме едно ползотворно лято с грижа към другия.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK