Млади благоевградчани подаряват добрина на ученици в нужда

Снимка: Алекс, Ники и Антоана

Добрината продължава да завладява все повече хора

Спиралата на доброто не спира да се върти в Благоевград.

Момчета са обединени от каузата да превърнат завършването на 12-класник в неравностойно положение в празник. Така, както би трябвало да бъде.

19-годишният Алекс Кочев и 18-годишният Никола Панев, който също е зрелостник, са подкрепени от приятели, близки, познати и дори непознати, които ще осигурят безплатен превоз, костюм или бална рокля, прическа и грим за момчета и момичета, чиито родители и настойници нямат възможност за това.

Балът трябва да е празник за всеки, казва Алекс пред ИНФОМРЕЖА.

Той уточнява, че дрехите за повода ще бъдат закупени чисто нови.

В тази кауза обаче панира да се спусне и Антоана Филчева. Тя е студент по фармация в Медицинския университет в София.

Преди месец и половина Антоана дари косата си за каузата „Промени живота си сега“, която подарява перуки на хора със заболявания.

Антоана е впечатлена от клип, публикуван от фондацията, в който се вежда емоцията на дете със Синдрома на Даун, което получава новата си коса.

„Беше толкова искрено, това ме стимулира, въпреки че го обмислях още отпреди 3 години, тъй като трябваше време косата ми да порасне“, сподели Филчева пред медията ни.

Тя каза, че „по природа е такава – добра“, затова иска и доброто да се разпространява. Предстои Антоана да се свърже с Алекс и Ники и да предложи да бъде шофьор и да подари рокли на бъдещите дами.

Антоана е окрилена и от благодарността, която е получила от фондацията, тъй като преди няколко седмици е уведомена, че косатата ѝ, която нарочно не е третирана, е одобрена и започва обработката ѝ.

А междувременно в Благоевград движението „Донеси – вземи“ подготвя концерт в подкрепа на 9-годишно дете и майка му, а следващата задача е помощ за Вили от Крупник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK