Младежи раздават поговорки от торба с мъдрости в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Кампания за насърчаване на българската народна мъдрост ще се проведе в Благоевград. Днес от 10.00 часа пред зала „22 септември” ще бъде разположена информационна шатра с книги. Кампанията носи името „БГ мъдрост в действие”.

Инициаторите на тази кауза, както те самите я наричат, са млади хора, студенти, които искат да популяризират мъдростта, която се крие в книгите. Една от основните дейности  на тази общност е да интегрира българската народна мъдрост в обществено-полезни дейности и същевременно да се популяризират книги, сайтове, предавания и места, източници на поуки за сполуки. Мотото на кампанията е „Бащина поука, синова сполука”.

Сред основните приоритети на „БГ мъдрост в действие” е да се насърчи положително отношение към българската народна мъдрост, младите хора да се вслушват повече в поуките, оставени през годините от техните баби и дядовци и чрез тях да достигна до сполука.

Пред зала „22 септември” млади хора, облечени в народни носии ще раздават на жителите и гостите на Благоевград поговорки и пословици от торбата с мъдрости.

Общността от млади хора, които обичат българските народни мъдрости, поуки, поговорки ще продължат дейността по разпространението им в библиотеките на двете висши учебни заведения на територията на града, библиотеките и в училищата.

Организатори на събитието са Община Благоевград, Обществен благотворителен фонд - Благоевград, Община Разлог, Радио Благоевград, Регионална библиотека „Димитър Талев” – гр. Благоевград, Народно читалище „Никола Й. Вапцаров - 1866” – гр. Благоевград, библиотеката към Югозападен университет „Неофит Рилски” – гр. Благоевград, библиотеката към Американски университет в България и Читалище „15.IX.1903 – 1909 г.” 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK